Fitness in Beatrixoord

Woensdag van 18.45-19.30 uur (WF 1), en van 19.30-20.15 uur (WF 2).

Cardio-fitness is bestemd voor alle  hart-, long- en diabetespatiënten na hun revalidatie. In het Beatrixoord is een fitnessruimte waarin verschillende cardio-apparaten staan en ook krachtapparaten voor alle spiergroepen van het lichaam.

Het doel is gericht op het in standhouden/verbeteren van de conditie en spierkracht of afvallen/op gewicht blijven om verdere gezondheidsproblemen te voorkomen, en om in het dagelijkse leven zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Hierbij staat het plezier in het bewegen hoog in het vaandel. De trainingsduur is afhankelijk van het trainingsprogramma, bij de meesten is dit 30-45 minuten. De training bestaat gewoonlijk uit een warming-up op een cardio-apparaat, een aantal krachtapparaten en een aantal cardio-apparaten.

Iedereen heeft een eigen programma, gericht op datgene waarop men wil en kan trainen. Dit wordt in overleg samengesteld rekening houdend met de toestand van de gezondheid. De eerste paar keer dat men traint wordt er begeleiding gegeven bij het gebruik van de apparaten, zodat men het programma langzamerhand zelf kan doen. De begeleidster houdt het trainen in de gaten en kan u begeleiden wanneer dat nodig is, afhankelijk van wat men kan en wil.