Zwemmen in Beatrixoord

Woensdag van 20.30 - 21.15 uur

Donderdag van 18.00-18.45 uur en van18.45-19.30 uur

Zaterdag van 09.30 - 10.15 uur en van 10.15 - 11.00 uur


Deze groep is bestemd voor mensen met overgewicht en/of diabetes type 2 patiënten. Het water is warm, minstens 32 graden, en we lopen en zwemmen in ongeveer 1m 35cm diep water. De bodem van het zwembad is beweegbaar, zodat ook mensen die moeilijk ter been zijn makkelijk in en uit het water kunnen komen.

Het bewegen in het water wordt vaak als zeer prettig ervaren, omdat de druk op de gewrichten minder is door het water. Het doel is om te blijven bewegen, ter ondersteuning van het afvallen of om op het gezonde gewicht te blijven. Hierbij staat plezier in het bewegen hoog in de vaandel.

De training duurt 45 minuten. De training bestaat uit een warming-up (bestaande uit verschillende oefeningen om alle spieren op te warmen en het lichaam voor te bereiden op de inspanning), daarna gaan we op (afwisselend) tempo lopen/zwemmen (daarmee werken wij aan de vetverbranding) en we zijn bezig met bijvoorbeeld zogenaamde ‘dumbbells’ of ‘flexibeams’ voor de spieren.

Deze onderdelen worden afwisselend gegeven, af en toe wordt er ook Bewegen Op Muziek gedaan, dit is op muziek bewegen in het water. Er wordt daarna vaak nog 15 minuten een (bal)spel gedaan (er is altijd een mogelijkheid om zelf iets anders te doen), aan het eind is er nog tijd om uitzwemmen. Het niveau wordt aangepast aan de mogelijkheden van elke deelnemer.