Patiëntenvereniging De Pomp


Op 10 december 1985 werd in Haren Patiëntenvereniging De Pomp opgericht. De vereniging was oorspronkelijk een vereniging voor hartpatiënten, de naam is afgeleid van de hartpomp of het pompen van het hart; CVA patiënten zijn er pas later bijgekomen, ook als vervolg op de revalidatie in Beatrixoord. Het doel van de vereniging is om (aangepaste) beweegactiviteiten aan te bieden aan mensen met een chronische aandoening.

De vereniging is ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Groningen onder nummer 40025422.


Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met een chronische aandoening is het een absolute noodzaak. Het is de beste manier om lichaam en geest zo goed mogelijk te laten functioneren, en om te proberen om een ziektebeeld stabiel te houden.

De beweegactiviteiten van patiëntenvereniging De Pomp worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten, sport- en zwemleiders. Deze mensen hebben een ruime ervaring op het gebied van het begeleiden van mensen met een chronische aandoening. Bij ‘De Pomp’ kunt u terecht voor zwemmen, sport en spel en fitness. Elke deelnemer kan op zijn/haar niveau meedoen.


Patiëntenvereniging De Pomp maakt gebruik van het mooie sportcomplex bij revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Hier is een heerlijk zwembad, een ruime sporthal, en een moderne fitnessruimte. Er is ook een groep die sport in sportcomplex ‘De Bam’ in Haren.


Als u interesse heeft in een beweegactiviteit van Patiëntenvereniging De Pomp kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.


Patiëntenvereniging De Pomp is aangesloten bij de Hart & Vaatgroep.